Barcsra érkezett a motoros életérzés

Motorok 2014.

A III. Dráva-Parti Motoros találkozó helyszínén áll a színpad, a megérkezett első motorosok sátrai, a közösségi sátorból vidám társalgás hallatszik ki. Az időjárás kedvezőbb nem is lehetne.

A motoros táborban Baris Kornéllal találkoztam, s a motoros érzésről, lélekről beszélgettünk.

Mint mondta, három nagy motoros klub van, a Békéscsabai, a Szegedi és a Siófoki, mely utóbbinak ő is tagja. A motorosok több félék. Az ő klubjában olyan emberek vannak, akiket a motorozás hozott össze.

A 80-as években az ifjúság nem tudott autót venni, így maradt a motorozás felé fordulás, ehhez a technikához hozzá tudott jutni. Volt ebben az időben az ifjúság részéről egy önkéntelen lázadás is, s ez a motorozás felé vitte őket. Ők nem a focimeccsekre jártak, hanem a motorozás irányába fordultak. A társadalom tagjai nem akarták elfogadni életvitelüket, szemléletüket, ekkor még a társadalom számára idegenek voltak. Ma már az ő megjelenésük nem rendkívüli jelenség, s magatartásuk nem tartja már távol őket a társadalom széles körétől. Szemléletükben, életvitelükben az összetartás, a barátság, becsület, egymás megbecsülése, segítése érvényesül. Igyekeznek kiszorítani maguk közül a nem így gondolkodókat. Ma már gyerekeik is összejárnak.

Az idén ünnepli klubjuk a 25. éves évfordulót. A klubnak van egy 40 fős fix magja, de további 20 ember igyekszik nyomdokaikban járni, csatlakozni. A barcsi találkozóra ma este érkeznek a társak, hiszen pénteken még dolgoztak. A holnapi napon sok színes program lesz. Motoros felvonulás a városban, látogatás a Dráva- Kapu Bemutató centrumban, erős emberek ügyességi versenye lesz és sok-sok koncert. A testnek is szolgálni kell, lesz eszem-iszom, malacsütés, gazdag étlapról lehet választani.

A motorosok karitatív cselekedeteikről is megismerszenek. A 90-es években gyűjtést szerveztek Böjte Csaba projektjéhez. E rendezvényen is a tombola bevételét valamilyen karitatív célra ajánlják fel.

Van erdélyi motoros társszervezetük, akik már kinőtték magukat, s így már nem igénylik támogatásukat.

A nyárra motoros túrákat szerveznek Olaszországba, Ausztriába. Szegeden lesz családi rendezvényük is, ahova a gyerekeket, unokákat is viszik.

Vasárnap hajnalban kísérik ki az utolsó vendégüket, s ezt követően a tábor bontása, csomagolás következik. Ez bizony nem lesz könnyű a „hosszú„ éjszaka után.

Aztán feldübörögnek a gépek és irány haza. A rendezvényt már otthon pihenik ki.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!