Barcson kurta a várólista

Dr Kisimre László ig.

Az egynapos sebészet a barcsi és környékbeli települések betegeinek akar megfelelni, nem az a viszonyítási alap, hogy hat ez ki a környező kórházakra – mondta az egynapos sebészeti ellátás körüli finanszírozási vitákra utalva a helyi intézet igazgatója.

A kórházak egy része azért lobbizik, hogy az egyéb ellátásokon felül kaphasson forrást az egynapos műtétekre – ami egyébként a barcsi intézet profiljába illő feladat. Barcson is megjelent már a várólista, előfordul, hogy novemberi időpontokat is kellett adni műtétre várakozóknak. Ez azonban még mindig kedvezőbb, mint egy fekvőbetegellátó intézményben. Korábbi beszélgetésünkben említette az igazgató főorvos, hogy a  szakorvosi, technikai kapacitás több műtéti beavatkozást is lehetővé tenne, azonban az OEP által meghatározott pontszámhoz rendelt térítés szab ennek határt. A környező kórházak részéről nem tapasztaltak negatív reagálásokat, hiszen Barcs és a környező települések, kissé ki is estek a kórházak vonzáskörzetéből, s ha ott a várólista hosszabb időtartamú, a barcsi intézet épphogy csökkentheti azt.

Természetesen figyelemmel kísérik a további pontszámokra pályázati lehetőségeket, és élni szeretnének az emelés lehetőségével.

Közeli terv, a meglévő, már elavult labor mintaelemző gépének cseréje. Ez minőségi változást hozna, gyorsulna és így több olyan laborminta elemzést tenne Barcson lehetővé, amelyet idáig másik laboratóriumba kellet küldeniük. Ez is kedvezően hatna ki a betegellátásra. Reményeik szerint ez a fejlesztés még 2014. harmadik negyedévében megvalósulhat.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!