Barcsnak fontos az egészségügy

Semmelweis Nap Barcson

Van, amit nem lehet forintra váltani, ilyen dolog az egészség – mondta Karvalics Ottó polgármester a Semmelweis napi ünnepségen. Dr. Kisimre László igazgató is megköszönte a dolgozók munkáját, de hangsúlyozta: az alapellátás és a szakellátás közti együttműködést erősíteni kell a jövőben.

 

Barcs közösségének fontos az orvosi, az egészségügyi ellátás, ezért áldozatokat is képes vállalni – mondta a polgármester. Az önkormányzat saját fenntartásban üzemelteti a járóbetegellátó intézetet, s ha nem elég a forrás, akkor Barcs közössége hozzájárul a költségekhez. Csak így lehet jó színvonalú szolgáltatást biztosítani – hangsúlyozta Karvalics Ottó. Ennek érdekében újították fel az intézet felé vezető utat és a háziorvosoknak is jobb körülményeket teremtenek, erre már beadta a város a pályázatot. A döntéshozók nevében megköszönte a sokszor késhegyre menő vitákat, hogy a szakma valóban a lakosság számára legjobb szolgáltatások elérésére törekedett. „Semmelweis történelmet írt, de önök is legalább ennyire fontos munkát végeznek amikor az itt élők baján segítenek. Köszönjük.” – zárta szavait a polgármester.

Az alapellátás és a szakellátás közti kapcsolatot erősíteni kell Barcson – ezt már a járóbetegellátó intézet igazgatója mondta. Dr. Kisimre László felidézte Semmelweis Ignác munkásságát és az elmúlt időszak szakmabeli változásainak eredményét. Hangsúlyozta: sok szakma tekintetében már 100% feletti az intézmény kihasználtsága.

Az intézet közössége és a városvezetés az éves munka elismeréseként Dr.Ágoston Enikőt,  a belgyógyászati szakrendelés szakorvosát, Bakos Lászlóné fizioterápiás nővért és Rábóczki Anita körzeti védőnőt díszoklevéllel és ajándékkal köszöntötte. A kitüntetetteket és az egészségügyi dolgozókat a Vénusz Mazsorett Csoport legkisebbjei szórakoztatták.

A cikkhez tartozó képgaléria IDE KATTINTVA érhető el.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!