A barcsiak a fecskendőkirályok!

Barcsi tűzoltók

A század eleji eszközökkel is megmentenének minket a barcsi tűzoltók. Korhű ruhákba bújtak, fecskendőt szereltek és sérültet mentettek a versenyen. És ami a legfontosabb: nyertek!

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Somogyi Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület – a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és Marcali városával közösen - a hagyományőrző tűzoltó kocsifecskendő-szerelő versenyt. Wéber Antal tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató a megmérettetés megnyitóján elmondta: a hagyományőrző versenyek célja a tűzoltó múlt felidézése és a század eleji eszközök bemutatása. Az ezredes köszönetet mondott Somogy minden aktív és nyugállományú tűzoltójának, akik megőrzik elődeik történetét.

A marcali strandon a speciális ügyességi próbatétel után mentési feladatot kellett végrehajtaniuk a tűzoltóknak. Egy füsttel teli sátorból mentették ki a sérültet. Ezt követően kezdődött a kocsifecskendő-szerelés, amelyet egy imitált épülettűz elfojtásával teljesítettek sikerrel a csapatok, köztük a nagybajomi gyermek alakulat is.

A hagyományőrző versenyen a következő eredmények születtek:

1.      Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség
2.      Vései Önkéntes Tűzoltó Egyesület
3.      Balatonkeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület
4.      Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
5.      Fonyódi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
6.      Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány, Székesfehérvár
7.      Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
8.      Nagybajomi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A megmérettetésen nyújtott teljesítményéért a senior kategória egyetlen indulójaként, a székesfehérvári csapat vehetett át különdíjat. A jó hangulatú megmérettetésen az asztali foci is „égett” a tűzoltók keze alatt, mi több tömlőhúzó számban is próbára tették magukat a csapatok. A legerősebbnek végül a házigazda Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói bizonyultak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!