Barcsi vállalkozó dolgozhat az idősotthonnál is

Bejárás Barcson

A csapadékvíz elvezetése különleges megoldást igényel a Szociális Központnál – derült ki a helyszíni bejáráson. Az önkormányzat saját forrásból oldja meg, hogy közlekedni tudjanak az arra járók.

Megígértük hogy őszre kész lesz a burkolat – emlékeztette Karvalics Ottó a lakókat a néhány hete elhangzottakra. Az intézmény lakói kérték, hogy újítsák fel a burkolatot, mert a csapadék sok gondot okoz esős időben a lejjebb fekvő lakóépületeknél. A munkák fedezetét az önkormányzat kigazdálkodta, s így erre sem vesz fel hitelt Barcs. A kötelező közbeszerzési eljárás nyertese ismét helyi vállalkozás, a Házmester Bau Kft..

A kivitelező cég képviselője, István József ügyvezető elmondta, hogy a kapott műszaki vázlatterv alapján adtak kivitelezői ajánlatot, melynek lényege, a több helyen feltöredezett beton felbontása, a szintek beállítása és mintegy 500 m2 térburkolat elkészítése.

A keddi szintezésnél megállapították, hogy a csapadékvíz elvezetése speciális megoldások kidolgozását igényli. Ezekre a kivitelező alternatív megoldásokat javasolt, melyből az önkormányzat műszaki részlege kiválasztja a megfelelő megoldást.

A térkövezést csak a felszíni csapadékvíz elvezetésének megoldását követően tudják elvégezni, szeptember végére igyekeznek elkészülni a munkával. A Szociális Központ lakói abban reménykednek, hogy a csapadékos őszt már rendezett körülmények között várhatják. Ennek a munkának a két közeli épület állagára is nagy hatása lesz.

/P.R./ 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!