Barcsi kapocs Erdélyben

Városháza

Pünkösd idején, a Nemzeti Összetartozás napja után nem sokkal Székelyudvarhelyre látogatott Barcs küldöttsége. A negyedszázados erdélyi testvérvárosi kapcsolat nem csak formalitás.

A magyarság kapcsa, a csíksomlyói pünkösd sem maradhatott ki a programsorozatból. Barcs – Somogyban az elsők közt - korábban a székely lobogó kitűzésével is hitet tett amellett, hogy a magyarság csak akkor lehet egy, ha a szétszakított nemzettestek lakói is magukénak tudhatják az Európában kimondott jogokat. Ennek egyik mementója a Székely támadt vára is, ahová ellátogatott a barcsi delegáció.

A várat az 1562-es székely felkelés emlékére építtette János Zsigmond. Templom erődök igazi hazája Székelyföld. Várakat a szászvidéken építettek az emberek. Várat székelyföldön csak saját ingatlanjaik, ingóságóságaik megvédése érdekében emeltek.

Bunta Levente polgármester beszédében utalt arra, örül annak, hogy Magyarország indította Tőkés Lászlót európai parlamenti képviselőként, mert ez segítette az RMDSZ egységes képviselő indítását. Bunta Levente külön hangsúlyozta : amennyiben Magyarországról cégek, vállalkozások szándékoznak vállalkozást indítani náluk, azt támogatják, akár anyagi támogatással is segítve. Székelyudvarhely küldöttsége Barcs Város Napjára érkezik viszont látogatásra.

/P.R./

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!