A barcsi gimnázium is csatlakozott az EU-s iskolanapokhoz

Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium

Szeptemberben folytatódnak a középiskolákban az Európai Unióhoz kapcsolódó iskolanapok. A program célja - melyben a barcsi gimnázium is részt vesz -, hogy könnyed játékos formában ismertesse meg a diákokkal az EU működését és az Unió nyújtotta lehetőségeket.

Az Európai Unió finanszírozásában megvalósuló sorozat tavasszal indult, akkor 13 helyszínen 7000 diák és 600 pedagógus vett részt az iskolanapokon.

Az országosan összesen 30 iskolanap jelentős részét hátrányos helyzetű kistérségben tartják meg. Az őszi félévben még 17 iskola vehet részt a programban, például a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium.

Az iskolanapokon izgalmas játékok várják a diákokat, akik közben ismereteket szerezhetnek az EU-ról. Az iskolanapokon helyezést elért csapatok értékes jutalmakat kapnak. A győztesek budapesti osztálykirándulást nyernek, melynek keretében felkeresik a budapesti Millenáris Parkban található Uniós Központot, az Európa Parkot is. A programban résztvevő iskolák 100 ezer forintos vásárlási utalványban részesülnek.

MTI./P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!