Barcsi gimiből az Operettszínházba

Lipics Barna és Reil Evelin

Barcsi középiskolából indult, most az Operettszínházban lép fel. Lipics Barna annak idején nem gondolta, hogy Balla Lenke tanárnő ilyen messzire is elegendő útravalót ad neki.

A Város Napján nem csak a barcsiak, de a Barcsra hazatérők is ünnepeltek. Így tette Lipics Barna is. A fellépését követően beszélgettünk vele, kissé félrevonulva a zenei hangzavartól.

Barna az érettségi előtt rendszeres vendége volt a városi összejöveteleknek, a Széchényi Ferenc Gimnáziumot pedig aligha felejti el. Itt fogott először a kezében mikrofont, tanára unszolására vállalta el az első szereplést. Az egyik évben mérnök, a másikban már orvos, majd közgazdász akart lenni. A gimiben páran elkezdtek énekelni, s megalakult a Musical Társulat, ennek alapító tagja lett. Az érettségi után az éneklést tartotta vonzónak. Több énekversenyen is hallhattuk. Székesfehérváron elhódította a fődíjat, a Helikonon pedig arany minősítést szerzett. Innen indult a következő lépcső – meséli Barna. Az Operett Színház rendezte a Lévay énekversenyt, ahova jelentkezett és az itthoni szereplései és a bemutatkozó éneklése alapján meghívást kapott, s az Operettszínházhoz került.

Legjobban a musical, a jazz, rock áll hozzá közel. A színház saját keretén belül képzést indított, ezen éneklést, táncot, és színészmesterséget tanul. Tavaly másodévesen már több darabban játszott, mint például az Elfújta a szél, Elizabeth, Ördögölő Józsiás, Csárdáskirálynő, Erdei kalamajka. Ezekben szerepet játszik, illetve egyes darabokban énekes, táncos szerepet kapott. Reil Evelinnel nem csak a színpadon, hanem az életben is társak. Evelin a Pesti Magyar Színház tagja. A nyár sem telik eseménytelenül. Szeged után Baja következik, majd a szabadtéri fellépésözönt ismét az egyetemi előadó váltja fel ősztől. Barna ugyanis hamarosan a pszichológia tudományában merül el, másodéves az egyetemen.

Folytatva a beszélgetést, végül is további terveiről, a jövőről kérdezem.  Kissé a távolba révedve mondja, szeretne nagyobb szerepeket is játszani, vagy egy magánrendelőt alakítana ki hol kutyaterápiával is szívesen foglalkozna.

Beszélgetésünket ifjú hölgyek, leányok szakítják meg, autogrammért rohanták meg Barnát. Papír nincs, toll van, így az szignók csak a barcsi strandon lebarnult karokra kerülhetnek.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!