A barcsi diák meseíró újabb sikerei

Nuszpl Sára

Előkelő helyezést ért el Nuszpl Sára két meseíró versenyen is, az egyik országos gálaműsor keretében színre is kerül. A folytatásban pedig biztosak lehetünk, hiszen újabb pályázatokon indul a barcsi tehetség.

Nemrégen adtunk hírt Sára meséjéről, mely Egy vízcsepp kalandos életéről szólt, s Víz Világnapja alkalmából írta. Az ifjú tehetség most újabb sikerekről számolt be.

A Vadonleső Program, valamint tíz hazai Nemzeti Park igazgatósága, így a Duna Dráva Nemzeti Park igazgatósága, a Vidékfejlesztési Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya, a Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztálya, a Fővárosi Állat és Növénykert, a Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar Madártani és Természetvédelemi Egyesület közös pályázatot írt ki a „Titokzatos sün története” címmel. Sára a kisállatok és a nagyvadak korai szembenállását, majd a bajban egymáson segítő, helyreállított barátságot mutatta be Sanyi sün, Rozi róka, Szabi szarvas és Bálint bagoly történetében.

A mesét a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatósága bírálta el, s a pályázatát I. helyezéssel díjazták az Őrtilostól Gemencig terjedő régióban. A nyertes meséket Budapesten a Természettudományi Múzeumban neves színészek viszik színre egy gálaműsor keretében.

A Somogyszobi Erdei Iskola pályázatán kézzel írt, kétoldalas mesével indult Sára, „Mesél az őszi erdő” címmel. A történet a vízcsepp, a fűszál és az őszi levél küllemi különbözőségéről szól, de ők hárman az erdőben a természet egységét képezik s nem szabad megkülönböztetni, vagy kirekeszteni egyiket sem, ahogy az embereket sem szabad megkülönböztetni, kirekeszteni. Sára a 11-14 közötti korosztályban 12 évesen III. helyezést ért el, a beérkezett 60 darab pályaműből.

Mint Sára és édesanyja beszélgetésünk végén elmondták, az ifjú meseíró pályázik az Irodalmi Rádió 2014. évi, „Az év diák költője, és „Az év diák írója” pályázaton. Ehhez már három nyertes pályázati sikerrel rendelkezik.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!