„Az ünnep díszei – minden, ami Karácsony” kiállítás nyílt

Minden ami Karácsony

A Szivárvány EGGYMI. Általános iskola pályázatára nevezett 14 pályázó karácsonyi hangulatát láthatjuk a Városi Könyvtár külön termében

Mint a pályázat kiírójától, szervezőjétől Pénzár Árpádné Erzsitől megtudtuk, a Szivárvány Iskola több éve írja ki ezt a tematikus pályázatot, hogy a gyerekeket ráhangolja a Karácsonyvárás hangulatára. Ebben az évben úgy döntöttek, hogy nem csak gyerekek, iskolások részére teszik lehetővé a pályázást, így szélesedett a pályázók köre, és civil szervezetek, éttermek is pályáztak, összesen tízen öten Pályázati kiírást eljuttatták minden barcsi és járási iskolának.

December 3-n és 4-n hozták be anyagaikat a pályázók és készítették el igényesen a Karácsonyi hangulatot bemutató részletüket. A kiállítás interaktivitását az adta, hogy a kiállításokat a pályázók tevékeny részvételükkel hozták létre. Egy- egy önálló részlet, egy egyedi hangulatot tükröz. Jó, hogy a horvát nemzetiség is bemutatta plasztikusan, népies Karácsonyi hangulatát. Az éttermek igazán vonzó hangulatos terítésüket mutatták be.

Egy szűkebb bíráló bizottság értékelte a kiállítás anyagait és díjazta. 1.helyezést ért el a Széchényi Ferenc Gimnázium Kollégiuma,

2. helyezést a Szivárvány Iskola dolgozói,

míg 3. helyezést megosztva a Barcs Városi Óvodák és Bölcsőde, valamit a Horvát Hagyományőrzők között megosztva ítélték oda.

Külön díjban részesült a barcsi Corner étterem

és a Szivárvány Általános iskola. A díjazottak oklevelet és kis tárgyjutalmat kaptak.

A kiállítás a Városi Könyvtár földszinti különtermében van, megtekinthető a könyvtári nyitva tartás alkalmával: Hétfőn, Szerdán, Csütörtökön, Pénteken 09-12 és 13-17 óra, szombaton 09-12 óra között. A megtekintés díjmentes.

Várják az érdeklődőket, külön a diákokat az iskolákból. A kiállítás szépen, tartalmasan rendezett, kellemes Karácsonyi hangulatot áraszt.

/P.R./

 

 

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!