Az ima megtisztító erejével járják be az országot

Zarándokok érkeznek Barcsra

Római katolikus, református és evangélikus hívek fogadták vasárnap délután a Barcsra érkező Jerikó gyalogos zarándoklat résztvevőit. A nemzet lelki, erkölcsi megújulásáért, a megbékélésért útnak induló zarándokok mintegy 1800 kilométert tesznek meg Esztergomtól Szegedig.

A római katolikus plébánián pihenő, s szeretetvendégség várta a zarándokokat, majd délután öt órakor a római katolikus templomban litánián imádkozott Sass Rudolf esperes a zarándokokért, az emberek, és az ország lelki megújulásáért.

Az éjszakai pihenő után hétfőn reggel, 8 órakor szentmisén vettek részt a római katolikus templomban a vendégek. Sass Rudolf esperes ezt a szentmisét az úton lévő és itt lévő zarándokokért ajánlotta fel. Imádkoztak értük, az egyházközség minden tagjáért, hogy lakjék szívükben szeretet, és vigyék haza otthonaikba a békesség, a boldogság, a tisztelettudás és a becsület kincseit. Ezt követően Karvalics Ottó polgármester felkötötte a zarándokok zászlójára Barcs város nemzeti színű szalagját.

Kissné Rózsa Mária, a zarándoklat kigondolója, szervezője továbbindulás előtt elmondta: mintegy öt éve fontolgatja ezt a gondolatot, de úgy volt vele, mint Jónás, aki megijedt először a gondolattól, hogy nem tudja végrehajtani, amit kigondolt. Isten segítségével ez most megvalósul. Mint mondta, a zarándokút célja a lelki megújulás, mely alapvetően a helyi lakosok együttműködésére épül, egynapos gyalogos sétára, melyben megnyilvánul az egymás iránti megbecsülés, egymás elfogadása, nyitottság, segítő-, és áldozatkészség, Arra, hogy a jobb jövőért mindenki képes és kész tenni. Hogy az összefogás a legnagyobb erő egy közösségben, a magyar nemzet távlatában. A megújulás és az emberek boldogsága, ez nem anyagiakon múlik, ezt látja saját életének megtapasztalásában is.

A települések lakóitól azt kérik, hogy átérezve ennek a nemzeti zarándoklatnak a jelentőségét, ünnepeljék együtt ezt a nemzeti napot, aki tud, azzal, hogy végigjárja a következő állomásig tartó egynapos távolságot, aki ebben akadályozva van, az otthon imádkozzon, tegyen valami plusz jócselekedetet a településéért, családjáért, szomszédjaiért.

                                                                                                               

Mintegy ötvenen indultak tovább hétfő délelőtt a Barcsról csatlakozó hívekkel együtt Darányba, ahol a református templomban közös éneklést követően Heidfogel Pál református lelkész tartott igehirdetést, és kért áldást.    

Minden zarándok megkapta a szervezőktől az Öröm Imakönyvének egy-egy dedikál példányát, majd a parókián frissítőt, s pár falatot vettek magukhoz, s tizenegy óra után indultak tovább Lakócsa felé, hogy onnan eljussanak a távoli végcélig, a szegedi Hegyi templomig.

/P.R./

 

 

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!