Az Aranyban is készen állnak a tanévkezdésre

Tankönyv osztás

Közel hatvan elsős kezdi meg holnap a tanévet a barcsi Arany János Általános Iskolában. Nagy részük – ahogy a másodikosok is - már átvette az ingyenes tankönyveket. Összesen 300 diák részesül valamilyen kedvezményben az Aranyban.

 

 

Mint ismert az első és második évfolyamosok ingyen kapják a tankönyveket. Az I. évfolyamok létszámán túl, mintegy 243 gyerek kapja különféle rászorultsági okok miatt a tankönyveket ingyen, ez így összesen mintegy 300 gyereket érint.

Fontos tudni, hogy akik 2014. június 30-a után kaptak mentességet, azoknak ki kell fizetni a tankönyvcsomag árát, és utólag kapják meg a kompenzációt. Ezt kormányrendelet szabályozza, ettől az iskolának nincs lehetősége mérlegeléssel eltérni. Eddig kellett a tankönyvigényt összeírni, és a rendelést feladni a tankönyvellátó felé.

A tankönyv árának befizetését maximum az átvétel időpontjáig igazolni kell. Ha valaki véletlenül nem kapott csekket, az iskolában nyomtatnak ki részére és így tudja a postán rögtön befizetni.

A tankönyv csomagok értéke az alsó tagozatosoknál 8-10 ezer forint átlagosan. Ha a támogatás összegét meghaladja az ár, az iskola saját példányainak kiadásával igyekszik enyhíteni a családok anyagi terheit, így például ének, technika, könyveket ad ki – mondta el Peperő Edit.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!