Áll a színpad, szolgálatban a polgárőrök

Polgárőrök Barcson

Az augusztus 20-i ünnepség helyszínét a polgárőrök őrzik. Hétfőn 18 órától már szolgálatban vannak. Barcson ők is erősítik a közbiztonságot. 

A Barcsi Polgárőr Egyesületek 15 aktív tagja van, a közösséghez nem csatlakozhat mindenki. A tagoknak vállalniuk kell azt is, hogy magánéletükben is szem előtt tartják az elvárható normákat. Drávaszentesen külön polgárőrség működik, a somogytarnócai városrészben pedig a barcsi egyesület látja el a szolgálatot. Csernai Ákos vezetőtől megtudtuk: több tarnócai tagjuk is van, így ismerik az ott élőket. Több roma származású is vállalja a feladatot, ez is erősíti sok tekintetben a kapcsolattartást. Az önkormányzattól kaptak egy önálló helyiséget a Bajcsy-Zsilinszky utcában, ahol felszereléseiket tudják tárolni és az irodai munkát is végezhetik. 

Éves szinten félmillió forintból gazdálkodnak, a rendőrséggel karöltve végzik a napi teendőket, munkájukat is a rendőrség megbízott vezetője koordinálja. Gyalog, illetve saját gépkocsikkal járőröznek. Az idén jelentős volt ruházatuk, felszerelésük fejlesztése. 

Csernai Ákos tájékoztatása szerint az országos átlagnál jobb a barcsi közbiztonság helyzete. A jellemzőbb eseményeket a terméklopások, és az esetenkénti garázda cselekmények jelentik. Úgy ítélte meg, hogy a polgárőrségnek jó az együttműködése a rendőri szervekkel, összhangban dolgoznak együtt, munkájukra számítanak. A polgárőrség tekintélye megvan a lakosság előtt.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!