"Addig szép az életed, amíg te akarod"

Barcsi nyugdíjas kórus

100 éves hölgyet köszöntöttek Barcson az idősek hónapjának egyik rendezvényén. Az Idősek Őszi Dalcsokrán a Drávakörnyéki Kistérségi Nyugdíjas Szervezet tíz tagcsoportja vett részt. 

 

A szervezetek aktivitása és részvétele is a tenni akarást bizonyítja - mondta köszöntőjében a polgármester. Karvalics Ottó szerint megvan a szorgalmas munka, a hagyományok ápolásának és a szórakozásnak az ideje is. Ebben a mi elődeink bölcsek voltak, utat mutattak a mi generációinknak is. Erre építhető a jövő. 

Varga Ilona, a Szociális Központ igazgatója beszámolt róla: október hónapban sok színes rendezvénnyel köszöntik az időseket. A barcsi otthonban 150 olyan idős ember éli mindennapjait, akik az ország minden részéből érkeztek. Az ember élete során egyszer csak eljut az idős korig is. Élete során jó és rossz dolgokat is megél, elszenved. Fontos, hogy lehetőleg szeretetben, megbecsülésben viszonyuljunk embertársaink felé. Igyekeznek az időskorú emberek életének méltó, tartalmas megélését nagy szertettel biztosítani. 

Kelemen Jánosné külön köszöntötte Mayer nénit, aki ez évben lépett be 100. életévébe. Egy saját gondolattal köszöntötte a jelenlévőket:”Addig szép az életed, amíg te akarod. A boldogsághoz mindig legyen akaratod. Tégy fogadalmat, hogy szomorú sosem leszel, ezt akkor is megteszed, ha egyedül leszel.”

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!