25 éve egymásra talált Sinsheim és Barcs

Alapító oklevél Sinsheim-Barcs

Negyedszázada, 1989. augusztus 19-én kötött testvérvárosi szerződést Sinsheim és Barcs. A Város Napján kiállítással is emlékeznek.

A Városi Könyvtárban nyílik 2014.06.28-án 14,30-kor a két testvérváros 25 éves történetét, eseményeit bemutató kiállítás.Láthatjuk a kezdetet, a sinsheimi és barcsi tűzoltók 1988-as első találkozójáról, ugyanebben az évben a Barcsi Ifjúsági Fúvószenekar Sinsheim város főterén adott utcazenéjéről készült képeket. Díszes helyet foglal el az az oklevél, amely 1989. augusztus 19-én kelt Barcson, a két testvérváros megállapodásáról.

Láthatunk képeket, újságoldalakat 1989-es barcsi bevásárló központ avatásáról, a Barcsi Fúvószenekar sinsheimi látogatásáról. 1990-ben évi nemzeti futball tornát rendeztek, míg Barcson német könyvtárrészleg nyílt.

Oklevél tanúskodik arról, hogy a Sinsheim Tűzoltósága baráti látogatáson a Barcsi Tűzoltóságnak átadott egy TR8 típusú hordozható fecskendőt. 2004-ben a 15 éves évforduló alkalmából Sinsheimben emlékfát ültettek közösen.

S ami nem a kiállítás, hanem napjaink történése, hogy Sinsheim város tűzoltósága három kamionnyi használati eszközt, speciális eszközt, ágyakat adományozott  és szállított le idén májusban a Barcsi Szociális Gyerekotthonba.

A kapocs ma is él.

A kiállítás feleleveníti a két város hagyományosan jó, egyre fejlődő barátságának, életének elmúlt 25 évét.

/P.R./

  

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!