Dráva Hullám
Rádióhallgatás médialejátszóval

A lejátszó megnyitása új ablakban

Kiemelt híreink

Hat önkormányzati ingatlan működési költségei csökkennek abból a mintegy 370 millió forintos területfejlesztési forrásból, melyet energetikai pályázaton nyert el Barcs városa. Tíz nap múlva lehet szerződést kötni, aztán elindulhat a Deák sportcsarnok beruházása is - hangzott el a projekt szerdai nyitórendezvényén. 
Barcson a megszokott választási rendben voksolhatunk június 9-én, azaz 8 körzetben egyéni képviselőt, polgármestert, vármegyei listát választhatnak a helyhatósági választáson a polgárok.
Ebben az évben is szeretettel várja a SVPSZ Barcsi Tagintézménye a Barcs, Damjanich u. 2. alatt az érdeklődő szülőket, pedagógusokat a 2024.04.15-19 között tartandó Szakszolgálati hétre.

Főoldal

Közeli helyeken

Szezonnyitó Siófokon

Idén Siófok város és a Plázs együttműködésében valósult meg a Pünkösdi Szezonnyitó a Balaton Parti Kft. szervezésében május 17-20. között, a Siófoki Nagystrandon. A Balaton parti terület már a strandszezon előtt megtelt élettel az ünnepi hétvégén, amikor színes forgatag várta a kicsiket és nagyokat.

Helyi Hírek

Horvát közönségnek énekeltek a somogytarnócai asszonyok

A Verőcei gerlicék meghívására horvát testvérvárosunk nemzetiségi találkozóján lépett színpadra a Somogytarnócai Asszonykórus. Sőt! A bolhói, a babócsai kórus és a Barcsi Német Nemzetiségi Kórus is.
 

Közeli helyeken

Pünkösdi király és királynő választás Szennán

Pünkösdi király választás, cucorkázás, májusfa kitáncolás is várt az érdeklődőkre hétfőn a Szennai Skanzenben Pünkösd hétfőn. Zselic AMI közreműködésével keresték a legrátermettebbeket közül, akik kiállták a próbákat.
Május 25-én újra várják a vendégeket, akkor kézműves nap lesz a Szennai Skanzenben a Somogy Megyei Népművészeti Egyesület mestereivel. A napot a Somogy Zenekar koncertje és táncház zárja majd, most a király ünneplése.

 

Helyi Hírek

Egy fokozattal feljebb kapcsolt idén a SOMBA Bikers M.B.T. az általuk rendezett Motoros Családi Napon

Újabb jól sikerült Motoros Családi Napot tudhatunk magunk mögött. Közel 600 vendég és 200 motor szerepelt a nap mérlegén, no meg kegyes időjárás és fergeteges hangulat, mondta el szerkesztőségünknek a rendező csapat tagja, Kakrik Richárd.

Közeli helyeken

Ismét robog az Adria InterCity

Nem csak ismét robog, de ismét nagyon népszerű az Adria InterCity. A MÁV-Start Zrt. tájékoztatója szerint, két hónappal az elővételi jegyértékesítés indulása után ezidáig már a tavalyi teljes szezon jegyfogyásának csaknem felét elérték, mintegy 7 ezer jegyet vásároltak.
 

Helyi Hírek

A vereség ellenére is bajnokok a barcsi hölgyek

A hazai pálya ezúttal nem kedvezett az FC Barcs női labdarúgóinak, a magabiztos csapat most nem tudta hozni a tőlük elvárt eredményt. A vereség ellenére a bajnoki cím így is a hölgyeké, kezdődhet a pihenés.

Közeli helyeken

Vágható a hínár, május végégig

Az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, Lombár Gábor tájékoztatta a HírBalatont arról, hogy ha szükséges, május végéig lehet géppel vágni a hínárt a vízügy hozzájárulásával a balatoni strandokon.

Helyi Hírek

Egyre több dolog okoz függőséget

Ha a függőség kerül szóba, általában az alkoholizmus jut az emberek eszébe, vagy a dohányzás és a drog fogyasztás, azonban sokkal szélesebb ma már az okok palettája. A témával foglalkozik a Barcsi Szív Egyesület szervezésében egy barcsi, mindenki által elérhető előadás májusban.
 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!