Sport

Alul maradtak a hétvégén az FC Barcs labdarúgói, nem sikerült pontot szerezniük a Szabás ellen. A vasárnapi nyílt kapus mérkőzésen idegenben játszottak a barcsi futballisták, sajnos nem sikerült bevenniük a helyiek hálóját, a Szabás nyerte a mérkőzést 1-0-ra.

Nagy különbséggel, 7-1-re győzedelmeskedett az FC Barcs férfi labdarúgócsapata a Homokszentgyörgy csapata ellen az elmúlt hétvégén a megyei harmadosztályban. Horváth Gábor sportreferens szerkesztőségünknek elmondta, a hazai pálya meghozta a sikert a barcsi labdarúgóknak, az első félidőben már 4 góllal vezettek a homokszentgyörgyiek ellen.

Sajnos nem sikerült pontokat szereznie a Satelit SE férfi kézilabdázóinak. A hétvégén Dunaújvárosba látogatott a csapat, ahol a helyieknek sikerült győzelmet aratniuk. A dunaújvárosiak már az első félidőben 10 fával vezettek a barcsiak ellen, sajnos ezt az állást a második félidőben sem sikerült megfordítani, így 35-21-re nyertek a barcsiak ellen.

Sikeresen zárult a hétvége a barcsi futballisták részére, a megye harmadosztályban résztvevő férfi felnőtt és ifi csapat is győzelmet aratott az Inke csapata ellen szombaton. Horváth Gábor spotreferens szerkesztőségünknek elmondta, a felnőtteknek idegenben sikerült hozniuk a meccset, Albert Richárd góljával állították be a 1-0-és eredményt.

A nehezített körülmények ellenére is zajlik a NB II-es férfi kézilabda bajnokság, a barcsi Satelit SE-nek sajnos azonban nem sikerült a hétvégén győzelmet aratnia. A mérkőzéseit Szigetváron játszó barcsiak a Siklós KK-t fogadták szombaton, az első félidőt még 13-10 hozta a csapat, a második félidőben azonban sikerült fordítania a Siklósnak, így 24-23-ra győzedelmeskedtek a barcsiak felett.

A Kaposvár nyerte a női röplabda Magyar Kupa bronzérmét, miután a vasárnapi helyosztón nagy csatában, 3-2-re legyőzte az UTE csapatát a Ludovika Arénában. A kaposvári női együttes története első medálját szerezte, a mostani szezon előtt a bajnokságban és a Magyar Kupában sem jutott négy közé. 

Október 11. után ismét győzött a Satelit SE a Kiskőrös ellen. Horváth Gábor sportreferens a Dráva Hullám Vekker című műsorában elmondta, ezúttal a szurkolók is részt vehettek a mérkőzésen, igaz csak az online térben. A Satelit SE ugyanis közösségi oldalán közvetítette az összecsapást.

A Siófok KC a negyeddöntő mindkét mérkőzését hazai pályán játssza az orosz GK Asztrahanocska ellen a női kézilabda Európa-ligában. Az első meccsen - március 26-án 19 órától - az oroszok számítanak pályaválasztónak.

Harminc egyesület háromszáz versenyzője vett részt a Hayashi Magyar WKF Karate Liga versenysorozatában, amelyet a hét végén zártak Szarvason.  

Megkezdődtek a kézilabda bajnokságok, sajnos nem sok sikerrel zárta első mérkőzését a Satelit SC. Horváth Gábor sportreferens a Dráva Hullám Vekker című műsorában elmondta, a barcsi sportélet egyik legnagyobb vesztesei a pandémia ideje alatt a barcsi kézilabda sportág játékosai, edzéseik lebonyolítása is komoly problémát okoz.

Közel egy hónap után játszott bajnoki mérkőzést a Satelit SE kézilabda csapata. Az NB II-es férfi csapat a Mecseknádasd csapatával küzdött meg, a barcsiaknak azonban nem sikerült pontot szerezniük, az eredmény 47-21 a mecseknádasdiak javára.

Vasárnap rendezték meg második háziversenyüket a barcsi karatékák. A Barcsi Városi Sportegyesület karate szakosztálya októberben rendezte első háziversenyét, nagy sikerrel. Ezért is gondoltak arra, hogy újra lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek az újabb megmérettetésre.

Negyedik helyről várhatja a folytatást az FC Barcs labdarúgó csapata. Legközelebb márciusban léphetnek pályára a fiúk. Legutóbb a Szabás csapatával ikszeltek a barcsiak, előtte a Homokszentgyörgy ellen nyertek. 

November 15-én játszotta volna a bajnokság utolsó fordulóját az FC Barcs női futballcsapata, azonban a mérkőzést tavaszra halasztották, mivel a nagyatádi csapatot nem engedte pályára állni az elnökség. Mangultné Pupos Ildikó, az FC Barcs női csapatának edződje szerkesztőségünknek elmondta, nehéz időszakon vannak túl, a koronavírus járvány a csapat felkészülését jelentősen megnehezítette.

Félbeszakadt a hétvégi Babócsa - Homokszentgyörgy megyei harmadosztályú mérkőzés, miután a Homokszentgyörgy csapata levonult a pályáról és nem folytatta a találkozót. A hazaiak 1-0-s vezetésénél a 32. percben egy játékvezetői ítéletet nehezményeztek, a kapusuk pedig ezt meg is megfogalmazta az asszisztens felé ingerülten.

A sportág alapító japán mesterre emlékeznek október 28-án a világ minden judo klubjában. Jigoro Kano születésnapja, október 28. a Judo Világnapja. Az idei évben az esemény az Egység (Unity) üzenetét hordozza.

 

Háziversenyt rendezett a BVSE Karate Szakosztálya szombaton. Március óta nem versenyezhettek a gyerekek, sem országos, sem pedig nemzetközi versenyeket nem rendeztek  az elmúlt időszakban, így már nagyon ki voltak éhezve a sportolók egy kis megmérettetésre.

Sajnos nem sikerült az FC Barcs futballistáinak a Babócsa ellen visszavágniuk, a bajnokság 8. fordulójában ismét vereséget szenvedett a barcsi csapat. 6-1-re hozta a meccset a hazai pályán játszó Babócsa a hétvégén.

A megyei harmadosztály hétvégi fordulójában győzni tudott az FC Barcs a Csököly csapata ellen. A 2-1es eredményt Balogh András állította be a maga két góljával.

Nemcsak, hogy pont nélkül maradtak a Satelit SC játékosai a hétvégi fordulókban, de az is kérdésessé vált, hogy hol szervezhetik meg a jövőben edzéseiket. A Dráva Völgye Szakközépiskola és Gimnázium és a Barcsi Szakképző Iskola sportcsarnokai október elsejétől ugyanis nem adhatnak otthont semmilyen iskolán kívüli programnak és eseménynek a pandémiás helyzet miatt.

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2021. május 10.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!