Közeli helyeken

Három premiert tart júniusban a Pécsi Nemzeti Színház: A miniszter félrelép, a Terror és a Godspell című darabok bemutatóját láthatja a közönség - közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

Átadták a Kométa 99' Zrt. 1,4 milliárd forintból épült melléktermék-feldolgozó üzemét Kaposváron hétfőn.

Magyarország egészségügyi és gazdasági szempontból is a legsikeresebb választ adta a koronavírus-járványra Európában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap Kaposváron.

Nyolc tűzesetnél és hat műszaki mentésnél avatkoztak be a Somogy megyei tűzoltók az elmúlt hétvégén.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére szombaton késő délután érkezett segélykérés két horgásztól, akik a Badacsonyörs előtti vízterületen, egy vízben lévő stégről horgásztak.

A járványügyi korlátozások enyhítésének köszönhetően a hónap elejétől újra menetrendszerűen jár az Almamellék és Sasrét között közlekedő erdei vasút, becenevén a Zselici Csühögő – olvasható a bama.hu-n.

Újraindulhat hétfőn a vonatforgalom Beleg és Somogyszob között, így a Dombóvár-Gyékényes vonalon megszűnik az ideiglenes menetrend - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

A tavaly Kékszalag-győztes RSM csapata nyerte a Balatoni Évadnyitó 878 co. Nagydíjat, amely a 2021-es vitorlás szezon nyitóversenye volt.

Az országban az elsők között szerveznek a pécsi Zsolnay Negyedben az újraindulás elemeként könnyűzenei koncerteket: május 20–27. között több változatban is visszatérnek a művészek az érdeklődő közönség elé – olvasható a bama.hu-n.

A hagyományos vitorlabontó ünnepség keretében nyitották meg a vitorlás szezont szombaton, Balatonfüreden, valamint elrajtolt a 878 Co. Nagydíj. A koronavírus-járvány miatt a szokásosnál szűkebb körben megrendezett ünnepségen Gerendy Zoltán, a magyar szövetség elnöke elmondta, hogy a versenyre 164 hajó nevezett.

Százötvenegy önkéntes mentőszervezet jut 2021-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz. Az önkéntes mentőcsoportok megalakítását és működésük szervezett kereteinek megteremtését kilenc évvel ezelőtt kezdeményezte a katasztrófavédelem.

A Nemzeti Művelődési Intézet tizennégy magyarországi agóra és több mint ezer közművelődési intézmény részvételével tartotta meg az országos közművelődési megnyitót. Az Együd Árpád Kulturális Központ is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt – tájékoztat róla a kaposvarmost.hu.

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete és több helyisége is Kisberényben, az Arany János utcában.

 

Nagyon értékes leletanyagot találtak a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum munkatársai a Somogy megyei Berzence váránál egy hónapja tartó ásatáson – számolt be a kaposvarmost.hu.

Mától újabb balatoni települések közötti hajójáratok és sétahajók kapcsolódnak be a BAHART menetrendjébe. A mai naptól hétvégente már Balatonboglár-Révfülöp és Balatonföldvár-Tihany útvonalakon is járnak települések közötti a hajók. Balatonboglár, Révfülöp és Balatonföldvár kikötőkből már sétahajózási lehetőséget is kínál a BAHART.

Együttműködési megállapodást írt alá a Pécsi Tudományegyetem a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarával 

 

Eljárást indítottak a rendőrök a bántalmazó felsőmocsoládi férfi ellen.

 

Disznót mentettek és tüzet oltottak a tűzoltók a napokban.

2021. június 9-én a PTE PEAC csapata egészségfejlesztő foglalkozást és jótékonysági gyűjtést tart a pécsváradi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI)  gyermekeiért – tájékoztat az egyetem.

Koreai, japán vagy éppen ázsiai tigrisszúnyog. Ezek a fajok mind az utóbbi időben jelentek meg hazánkban és akár súlyos betegségeket is terjeszthetnek. Szakemberek most feltérképeznék ezeknek a fajokat.

Oldalak

További hírek