Helyi Hírek

Hosszú idő után, a barcsi Móricz Zsigmond Művelődési Központ megnyitásával újra próbálhatnak a Boróka Néptáncegyüttes csoportjai.

Az iskolák zárva tartásának idején is folyamatosan segítséget nyújtott a Barcsi Közösségi Ház az online oktatásban résztvevő kisdiákok számára.

A Barcsi Turisztikai, Gasztronómiai és Kulturális Egyesület Jótékonysági Családi Napot szervez június 19-én az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen. Madarász Zsuzsanna, az egyesület elnöke a Híd Televízió Barcsi Krónika című műsorában elmondta, az egész napos rendezvény mozgást és a családi programokat kínál, egyfajta nyárindítóként szolgál a barcsiak és környékbeliek számára.

Sikeresen zárult a hétvége az FC Barcs futballistáinak, a férfi és a női csapat is értékes pontokat szerzett a bajnokságban. Horváth Gábor sportreferens szerkesztőségünknek elmondta, a megyei harmadosztályban a barcsi felnőtt férfi csapat az Inkével mérkőzött, Omacht Roland találatával a 34. percben megszerezte a hazai pályán az előnyt a Barcs.

Hosszú idő után újra próbálhatnak a Vénusz Mazsorett Csoport táncosai, a koronavírus világjárvány harmadik hulláma nagyon megviselte őket.

Újra várja a látogatókat a Móricz Zsigmond Művelődési Központ. A kulturális csoportok zöme amint lehetett, megkezdte a munkát a barcsi kultúrházban, de szigorú szabályok szerint zajlanak a mindennapok. Többek között ezzel a témával is jelentkezik a hétfő esti Barcsi Krónika a Híd Televízióban.

Háziversenyt szerveztek a Barcsi Városi SE Karate szakosztály növendékeinek a hétvégén, kicsik és nagyon kiválóan szerepeltek a megmérettetésen. Erdős Zoltán, a szakosztály vezetőedzője szerkesztőségünknek elmondta, a koronavírus világjárvány miatt a tavaszi időszakban az utánpótlás kategóriában nem rendeztek országos és meghívásos versenyeket, így kihívás nélkül maradtak a növendékek.

Szinte az összes kisdiák visszatért az általános iskolákba, az elmúlt héten alig 10 % körüli volt a hiányzók száma. Horváth Edit, az Arany János Általános Iskola igazgatónője szerkesztőségünknek elmondta, a május 10-ei héten szinte az összes felsős kisgyerek visszatért az iskolapadba és velük együtt az eddig otthon maradt alsós testvéreik is.

A kihirdetett veszélyhelyzet ellenére a rendőrség továbbra is kiemelten kezeli a körözött személyek és veszélyes bűnözök felkutatását.

A hosszú hónapig tartó könyvtári csend véget ért, közösségi programok sokaságával jelentkezik a barcsi Városi Könyvtár.

50 rászoruló család juthatott tartós élelmiszereket tartalmazó csomaghoz, a barcsi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat segített az átadás megszervezésében.

Az úszásoktatás újraindulásával az elmaradt versenyek pótlását és a nyári táborok szervezését is elkezdte a Dráva Úszó- és Szabadidősport Egyesület. Majus 29-én rendhagyó módon a Pünkösd Kupán mérettethetik meg magukat a vízi sportok szerelmesei először.

A Dráva Hullám családi magazinjának, a Kopogtatónak a családtervezés lesz a központi témája. Dr. Kisimre László, szülész- nőgyógyász lesz a Kopogtató vendége vasárnap.

A hétvégén folytatják a szakemberek a város fáinak kártevő mentesítését – erre hívja fel a figyelmet a Városgazdálkodási Igazgatóság.

Az izraelita temetőben nyugvó Stern Hugó síremlékét javasolta az idei keretből felújításra a barcsi testületnek a Móricz Zsigmond Művelődési Központ abban az előterjesztésben, amelyben a város történeti emlékeinek állapotát mérik fel.

Százötvenegy önkéntes mentőszervezet, köztük a Barcsi Járási Boróka Mentőcsoport, Őrláng a Civilekért Egyesület jut 2021-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz. Az erre vonatkozó döntést május 12-én hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Nem működtek az iskolák, az intézmények a korlátozások ideje alatt, de ez nem jelenthette azt, hogy a barcsi családsegítő központ ne figyelt volna a rászoruló gyerekekre.

A barcsi Móricz Zsigmond Művelődési Központ a hosszú kényszerpihenő után ismét kitárta kapuit és újra fogadja a falain belül próbáló, gyakorló csoportokat és megkötésekkel a vendégeket. 

 

A Barcsi Városi könyvtár is csatlakozott a Közösségek Hetéhez. 

 

A szeszélyes áprilisi időjárás után igazi tavasz köszöntött be május első napjaiban. A drávaszentesi üde rét is egyre több színt ölt magára – tájékoztatott a Duna-Dráva Nemzeti Park.

 

Oldalak

További hírek