Helyi Hírek

Már hagyomány az Avermann- Horváth Kft életében, hogy nyár közepén tartanak egy időszaki értékelést, ami sportolással is társul.

Rapkai Gábor és csapata készítette azt a pörköltet tegnap Somogytarnócán, melyet a zsűri a legjobbnak ítélt meg.

Július utolsó napján éjszaka is fürödhetnek a barcsi strand vendégei. Éjfélig tartó zenei szolgáltatás és meglepetés programok a kínálatban.

Az eddigi július végi falunapot az idei évben Széchényi nappá formálta Somogytarnóca közössége. Az egykori pusztából gróf Széchényi Ferenc, a múzeum és könyvtáralapító Széchényi Ferenc unokája alakított önálló falvat, a tarnócai puszta kiemelésével a csokonyai uradalomból.

Számíthatnak az 5000 fő alatti települések falunapi rendezvényeik támogatására a Magyar Falu programban, hangzott el Barcson, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője látogatása során.

 

Megkezdték a krumpliszedést a barcsi közmunkaprogram résztvevői. Első körben 160 kg-ot adtak át.
 

Emléktáblákat és köveket helyeznek el a térség három településén az 1664-es hadjárat előtt tisztelegve. Az érintett települések Babócsa, Barcs és Berzence.
 

Közösen készített, paprikás krumplival búcsúztak egymástól a gyerekek, a Barcsi Közösségi Házban, pénteken. Az udvari bográcsozás után zenés teadélután következett.
 

Megszűnt a látogatási korlátozás az idősotthonokban, eszerint a barcsi szociális intézményben is.
 

Kicsit megcsúszott az országos szúnyoggyérítési program, de hozzánk újra elér a jövő héten. Jön a ködösítés.
 

Nyáron sem pihennek a NAV munkatársai, honlapjukon olvasható, hogy július-augusztus hónapokban a Balaton környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit ellenőrzik. Az ellenőrzések során leggyakrabban a számla, és nyugtaadást figyelik a revizorok.
 

Megjelentek az első virágok a héten, a posta előtti selyem mirtuszon. Az alacsony növésű, bugavirágzatú fa vonzereje, hogy nyáron virágzik. A nyár legmelegebb időszakában az egészséges fát szinte teljesen, hónapokra beborítják a virágok.
 

A nyári hónapokban sem pihennek a NAV munkatársai, honlapjukon olvasható, hogy július-augusztus hónapokban a Balaton környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit ellenőrzik fokozottabban.

16 csapat jelentkezett a július 24-ei Csonka József Rizsa emléktornára, ahol az egykori Dankó SE nagy játékosának emléke előtt kívánnak tisztelegni a tornán részt vevők. Schenker Tibor Sasi, az emléktorna egyik fő szervezője szerkesztőségünknek elmondta, a torna megszervezése az ő ötlete volt, nemréginben elhunyt nagybátyja régi nagy játékosa volt a méltán híres Dankónak, de a csapat régi motorosai és újoncai is mind támogatták a kezdeményezést.

Dr. Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője látogatást tesz a barcsi Móricz Zsigmond Művelődési Központban a mai napon. Veszner Ádámné, a barcsi központ vezetője szerkesztőségünknek elmondta, a tavaly szeptember óta zajló közművelődési referens képzés kapcsán érkezik az ügyvezető az intézménybe, ahol többek között előadást tart a képzés fontosságáról és annak céljairól.

Nemcsak a falunapi rendezvény alkalmából csodálhatja meg a nagyérdemű Varga Ferenc, somogytarnócai festőművész alkotásait, a szombati kiállítás megnyitó után még egy hétig, az esti órákban is megtekinthetik a kiállított műveket az érdeklődök a somogytarnócai faluházban.

Felmarták a Bajcsy Zsilinszky utcában található több buszöblöt is, a munkálatok ideje alatt a Magyar Közút Zrt. munkatársai irányították az ott áthaladó forgalmat.

Új szabadtéri elemek kerültek a drávai szabadstrandra, hamarosan birokba vehetik a legkisebbek is a fából készült játszótéri elemeket. Koós Csaba, Barcs város polgármestere szerkesztőségünknek elmondta, egy pályázati program keretin belül sikerült újabb elemekkel bővíteni a szabadstrand játékparkját, a kivitelező ezúttal is helyi cég volt.

Továbbra is marad a szájat és orrot eltakaró maszk használata a barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központban, a rendelőintézetben tavaly bevezetett intézkedések a jövőben is hatályosak, ezt jogszabály írja elő.

A közösség összetartó erejét mutatja be az a tánckihívás, amelyhez a bolhói hagyományőrzők is csatlakoztak a hétvégén. A falunap keretin belül a Hagyományőrző csoport csatlakozott a világot bejáró tánckihíváshoz, Petrovics Brigitta, a csoport tagja elmondta, hosszú ideje készültek már a bemutatóra, de szinte senki számára nem volt kérdés, hogy csatlakozzon a programhoz.

Oldalak

További hírek