Utasbarát fejlesztésekkel lépnek életbe az új vasúti- és buszmenetrendek december 13-án

A MÁV-START új menetrendje mintegy harminc vasútvonalon hoz az utasok számára jól érzékelhető változást, több vonalon csúcsidőben az eddigieknél is több és gyorsabb vonat közlekedik a pálya- és járműfejlesztések eredményeként – ezt közölte a MÁV. 

A MÁV és a Volánbusz integrációja révén több térségben is összehangolt vasúti és buszos csatlakozások létesültek, melyek a közösségi közlekedési rendszer versenyképességét javítják. A Dunántúlon a nagyvárosok közötti közlekedést, illetve a Balaton elérését az új Helikon InterRégió vonatok jelentősen javítják, melyek Győr-Celldömölk-Keszthely-Fonyód-Kaposvár között egész nap két óránként közlekednek. Kaposvár és a Balaton között új dunántúli kapcsolat létesül: a Győr és Balatonszentgyörgy között kétóránként közlekedő Helikon InterRégió (IR) vonatok meghosszabbított útvonalon, Fonyódon át Kaposvárig közlekednek. Hétvégeken pedig közvetlen járatok indulnak Győr és Pécs között.

Zalaegerszeg és Keszthely között hajnaltól késő estig óránként, csúcsidőben 30 percenként közlekednek az autóbuszok, Keszthelyen kétóránként csatlakozást biztosítva a Balatonszentgyörgy és Budapest, köztes órákban pedig a Balatonszentgyörgy és Kaposvár között közlekedő vonatokhoz. A Pécs–Villány–Magyarbóly vasútvonalon új menetrend szerint kétóránként közlekednek vonatok, a korábbinál rövidebb átszállási idővel csatlakozást biztosítva a budapesti InterCity vonatokhoz.

Fotó: mavcsoport.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!