Újabb kompenzáció Pécsnek- most 325 millió forint

Pécs önkormányzata idén számos kérelmet nyújtott be kompenzáció címén a magyar kormányhoz a koronavírus járvány okozta veszteségek és bevételkiesések ellentételezésére. Most több mint 300 millió érkezett az államtól – áll a városháza közleményében.

Az utolsó előtti ilyen kérelmet 2021 októberében nyújtotta be a pécsi önkormányzat, akkor kimondottan a közétkeztetési és szociális feladatokkal kapcsolatos költségek kompenzációjára. A közétkeztetés költségeinek ellentételezése egyébként minden benyújtott pécsi kérelemben szerepelt – idézi a közleményt a pecsma.hu.

December 17-én a Pénzügyminisztérium döntése alapján a Magyar Államkincstár az októberi kérelem alapján közétkeztetési és szociális célra 324 millió forintot utalt át Pécs önkormányzatának normatíva-kiegészítésként. Ez a normatíva-kiegészítés lehetővé teszi az idei közétkeztetési költségekkel kapcsolatos számlák rendezését és beleszámít az év elején a város részéről kért kompenzáció összegébe is. Amikor a pécsi közgyűlés idei utolsó ülésén 600 millió forintos működésbiztonsági keretet hozott létre, akkor mintegy 200 millió forintos közétkeztetési költséggel is számolt a városvezetés. A most beérkezett kompenzációnak köszönhetően ezeket a kiadásokat nem kell a biztonsági keretből finanszírozni.
Fotó: pecsma.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!