Turizmus élénkítés várprogrammal Szigetváron

A Dél-Dunántúl térségét szeretnék vonzóbbá tenni a vendégváró történelmi várakkal. A turizmus élénkítése a legfontosabb közös cél Szigetváron is.
 

A régió várral rendelkező településeit szívesen látogatják meg a turisták, akár ­egy-, akár többnapos kirándulás erejéig. Hazánk kincseit mindig öröm felkeresni, azonban az idei év különösen fontos a járványhelyzet utáni gazdaság­élénkítés szempontjából, írta a bama.hu. Júliusban megrendezték a Dél-Dunántúli Várak és Emlékhelyek találkozóját, a következő ilyen találkozón már a részleteiben kidolgozott együttműködési megállapodást  írják alá.
A Szigetvári Vár kezdeményezésére megtartott eseményen a Máré-vár, a Mohácsi Nemzeti Emlékhely, a Dunaföldvári vár, a Pécsváradi vár, a Siklósi vár, és a Simontornyai vár képviselői, valamint Varga Szabolcs történész és Varga Zoltán, a Szigetvári Várbaráti Kör elnöke vettek részt, a megjelenteket dr. Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszöntötte. Salamon Ferenc, a Szigetvári Vár várkapitánya tájékoztatta a Dunántúli Naplót, hogy céljuk egymás erősségeit felhasználva, mind hagyományos, mind pedig a modern kor követelményeinek megfelelő marketing- és turisztikai eszközökkel, attrakciókkal a Dél-Dunántúl térségét vonzóbbá tenni a turisták előtt. A gyakorlati megvalósítás során elsőként a Siklósi Vár tett felajánlást, mely szerint három másik helyszínen tart majd bemutatót.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!