Turisztikai találkozó magyar-horvát szakembereknek

Turisztikai workshop-ot rendeztek Kaposváron, melyen elsősorban a Somogy és a horvátországi Verőce-Drávamente megyék turisztikai kínálata, valamint az erdőkre, a Drávára és más természeti látnivalókra épülő idegenforgalmi lehetőségek voltak a témái.

Először novemberben, a verőcei  Menedzsment, Turisztikai és Informatikai Főiskolán találkoztak a szakemberek, a második workshopot pedig a Kaposvári Egyetemen rendezték meg. A két intézmény közel félszáz hallgatója mellett részt vettek a SEFAG Zrt., a Duna-Dráva Nemzeti Park és a horvát partnerszervezetek képviselői is.
A legfontosabb témák a két ország határmenti térségeiben található turisztikai attrakciók bemutatkozása és a folyamatban lévő, valamint a további fejlesztési lehetőségek ismertetése. Az 1,5 millió Euro értékű projektben a magyar oldalon a fő fejlesztési gócpont a Zselici Csillagpark, azon belül is a Ropolyi-tó környéke lesz, ahol természetismereti tájházat és a bakancsos, valamint lovas turistákat kiszolgáló infrastruktúrát építenek. A csillagvizsgáló is új, interaktív, ismeretterjesztő játékokat kap, valamint megvalósul a létesítmény napelemes korszerűsítése is. Horvátországban a legfontosabb beruházás a suhopoljei Jankovich-kastély parkjának felújítása lesz. Az építkezések mellett cél a két terület turisztikai attrakcióinak feltérképezése és bemutatásra alkalmassá tétele is. A teljes projekt 2019 őszén fejeződhet be.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2020. szeptember 17-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!