Tudni is kell használni az okos eszközöket

Napjainkban inkább az informatikai berendezések hatékony használata, semmint azok beszerzése jelenti a legnagyobb kihívást - derült ki a Modern Vállalkozások Programjának kaposvári fórumán. Okos eszközökhöz könnyedén hozzá lehet jutni, a szoftverek is elérhetőek manapság. Már csak a használókat kell felkészíteni.
 

A negyvenes korosztálytól fölfele sokan már tudják használni, de nem biztos, hogy kihasználják a lehetőségeket, és van egy másik nemzedék, a Z generáció, a digitális bennszülöttek. Ők ebbe nőttek bele és sokkal könnyebben használják, azonban elfelejtik nagyon sokan, hogy valójában ők sem tudják mindig jól kihasználni.
A digitalizáció révén a negyedik ipari forradalom zajlik napjainkban. Ma már elengedhetetlenen az informatika használata és rákényszerülnek a vállalkozások is. A fejlesztés, a digitalizáció a jövő, mindenfajta szempontból, állapították meg a fórumon. Varga József, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke szerint a somogyi vállalkozások még nem elég felkészültek, de a szervezet minden segítséget megad a felkészülésre akár ezekkel a fórumokkal is. A kamara segítségével akár 40 százalékos vissza nem térítendő támogatásokhoz is juthatnak a vállalkozások annak érdekében, hogy fejlesszék informatikai rendszereiket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!