Tovább bővül a pécsi Rovitex

Nagy hatékonyságú és környezettudatos textil-impregnálási technológia kifejlesztésébe kezd a pécsi Rovitex Hungária Kft. egy több mint 425 millió forintos projekt keretében – tájékoztatta a vállalat az MTI-t.

Az 1996-ban alapított, magyar tulajdonú függönygyártó és nagykereskedelmi cég a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretén belül mintegy 383 millió forintos – felerészben visszatérítendő – támogatást nyert el. A 2022 januárjában záruló projekt összköltségvetése 425 millió forint.

A Rovitex Kft. lakástextíliák importjával és exportjával, a hazai nagykereskedelmi tevékenységgel és gyártással foglalkozik. A cég közleménye szerint a vállalat a támogatás segítségével egy olyan környezettudatos textil-impregnálási technológiát szeretne kifejleszteni, amely alkalmas a gombákat, baktériumokat semlegesítő, úgynevezett antimikrobális, antibakteriális szövetek nagyüzemi előállítására.

Mint írták, a manapság elterjedt, egyebek mellett az egészségügyben is alkalmazott textil szövetek viszonylag nagy fajlagos felülettel rendelkeznek, így a kórokozók is jobban megtapadnak rajtuk, szaporodásnak indulnak. Egy hagyományos textília esetében ez problémát jelent, mutattak rá, egy antibakteriális textil esetében viszont előnyt jelent.

Fotó: pecsma.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!