Több bűntett elkövetése miatt kell felelnie egy harkányi férfinak

A siklósi rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a harkányi férfinak az ügyében, aki két baranyai kisboltot rabolt ki, valamint többrendbeli csalás is a számlájára írható – közölte a rendőrség.

Kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint négyrendbeli csalás miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság egy 43 éves férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. július 15-én a kora esti órákban egy bozótvágó késsel a kezében kirabolt egy siklósi kisboltot, majd két nappal később egy pécsi élelmiszerboltban megint egy késsel követelte a bevételt. Miután megkapta a pénzt, mindkét esetben elmenekült a helyszínről.

A siklósi rendőrök a nyomozás során beazonosították, majd a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak segítségével július 20-án Jászapátiban fogták el a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható harkányi férfit. A férfit előállították a rendőrségre, majd őrizetbe vették, és a gyanúsítotti kihallgatását követően kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Pécsi Járásbíróság elrendelt. A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a férfi a két rabláson kívül további bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítható. A tavalyi évben egy gerdei, valamint egy vejti ingatlan festési munkálataira is előleget vett át, azonban a munkát nem végezte el, és a pénzt sem adta vissza. Egy sellyei festékboltból festéshez használt alapanyagokat vitt el azzal, hogy azokat utólag kifizeti, azonban ezzel is adós maradt. Egy harkányi apartmanban pedig úgy töltött el 22 éjszakát, hogy távozás előtt nem rendezte a számlát.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek

Fotó: police.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2023. január 30.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!