A téli időszakban a madaraknak szükségük van az emberi segítségre

A téli időszakban a madaraknak szükségük van az emberi segítségre: az országban fellelhető madáretetőkről egyébként térkép készül.
 

December elejétől február végéig tart az etetési időszak, bármilyen olajos mag – dióbél, tökmag, napraforgómag  megfelelő: fontos, hogy ne csak egyszer-egyszer, hanem folyamatosan tegyük ki a táplálékot. Az etetéssel a szokásosnál jóval több madarat vonzunk a területre , és ha a tél közepén hagyjuk magukra kis vendégeinket, és máshol nem találnak eleséget, akkor akár egy napon belül éhen pusztulnak. Különösen nagy a veszélye ennek ónos esők, havazások idején. A táplálék mellett a folyadékpótlás is nagy nehézséget jelent a madaraknak a több napig tartó erős fagyok idején – a nagy hidegben az élelem mellett ivóvizet is célszerű kitenni számukra.
Ma már közösségi oldalon is fellelhető, hogy hol vannak etetők, ide bárki regisztrálhat. A vidéki városok közül Pécs és Szeged emelkedik ki pillanatnyilag a mezőnyből. Cél, hogy nyomon követhetővé váljon, az ország mely pontjain megoldott a madarak ellátása és hol lenne több segítségre szükségük.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!