Széttépte a Szennai Skanzen juhait egy harci kutya

Egy amerikai staffordshire terrier már másodszor szökött be a múzeum területére. A vehemens állat először december elsején tört be az jószágokhoz. Akkor két anyajuhot megölt és kettőt súlyosabban is megsebesített – írja a kaposvarmost.hu. 

Kedd reggel újra bejutott a vadkutya a területre és igazi vérengzést rendezett. Ezúttal a megmaradt anyajuhokat és az egyetlen kost is megtámadta az eb. Két anyaállat a támadás során azonnal szörnyethalt, a többi jószág pedig olyan súlyos, gyógyíthatatlan sérüléseket szenvedett, hogy el kellett altatni azokat.

Bár a szolgálatot teljesítő biztonsági őr próbált közbe lépni és elzavarni az ebet, de a decemberi támadás során már a kutya vele szemben is támadó magatartást tanúsított. Szerencsére azonban személyi sérülés egyik alkalommal sem történt. Az őr azonnal értesítette a Szennai Skanzen munkatársait, akik a helyszínre siettek és hatalmas lélekjelenlét mellett megkezdték a helyszín biztosítását, az állatok ellátását és a kárfelmérést. 

A kutyatámadás következtében végül 1 kos és 7 vemhes anyabirka vesztette életét, emellett a harci eb miatt rongálódtak a múzeum kiállítási helyszínei és a nagykorpádi udvar épületei is. 

Forrás: kaposvarmost.hu 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!