Sok dolguk volt a héten a tűzoltóknak

A tüzek is gondot okoztak a napokban Somogyban. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot, ami megfelelő körültekintés vagy felügyelet hiányában sokszor továbbterjed, akár a szomszédos ingatlanokra is. A héten eddig összesen 26 alkalommal kellett a somogyi tűzoltóknak szabadtéri tűzeseteknél beavatkozniuk.

Az egységek vonultak többek között Gadányra és Babócsára, ahol körbálák égtek, Kaposváron a száraz fű, Szőlősgyörök térségében a gaz és aljnövényzet kapott lángra, Enyingen pedig kétszáz négyzetméteren égett az összehordott hulladék. Hétfőn 2500 négyzetméteres területen égett a száraz aljnövényzet Somogysámsonban. A tűz lakóházakat veszélyeztetett. A marcali hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet.  Kedd délután Balatonszabadiban a Sió partoldala égett százötven négyzetméteren. A siófoki hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat. Nem sokkal később Látrány térségében égett az aljnövényzet háromszáz négyzetméteres területen, ahol a balatonboglári önkormányzati és a látrányi önkéntes tűzoltók avatkoztak be.  Szerda este szintén Látrány térségében égett az aljnövényzet kétezer négyzetméteren. A balatonboglári önkormányzati és a látrányi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Csütörtök délután Nemeskisfaludon kerti zöldhulladékot égettek.  A feltámadó szél következtében a tűz továbbterjedt és fél hektáron leégett az aljnövényzet. A tűzben megégett hat kerítésoszlop és a lángok veszélyeztettek egy melléképületet is. A marcali hivatásos és böhönyei önkormányzati tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a helyszínre. A tüzet közel egy óra alatt sikerült teljesen eloltani – közölte a Katasztrófavédelem.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!