Rangos díjat kapott a fogyasztói tudatosságra nevelő programjai miatt egy marcali középiskola

Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola díjat kapott a Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az elismerést Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkártól vehette át csütörtökön az oktatási intézmény vezetője.
 

- 2016 óta díjazzuk az általános és középiskolákat, az elismerést megszerző szakgimnáziumok esetében azt láttuk, hogy évek óta a fogyasztói tudatosságra nevelik diákjaikat – mondta el Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár. Megjegyezte: a marcali iskola a 70. a sorban, amely megkapta a rangos elismerést.
Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja arról beszélt, hogy fonyódi tagintézményük a középiskolák között a megyében elsőként már megkapta a rangos elismerést, most pedig a marcali iskolájukat is díjazzák.  Kiemelte: a náluk tanuló jövő generációjának az is a feladata, hogy környezettudatosan éljen, melynek elsajátításában nagy szerepe van az iskolának.
Kerner Krisztina, a Marcali Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója elmondta: a diákok sokat tesznek a környezetükért. Gyakran látogatják iskolai kereteken belül az őstermelői piacokat, természetes tisztítószerek felhasználásával teszik rendbe környezetüket, sőt az intézmény csatlakozott a mobiltelefonok gyűjtését és újrahasznosítását megcélzó országos kezdeményezéshez is, írta a KaposPont.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!