Pusztulnak a feketefenyők Balatonfüreden

Pusztulnak a feketefenyők Balatonfüred térségében – adta hírül a Füred Tv. A fő ok a szárazság, aminek negatív hatásai már korábban is tapasztalhatóak voltak a fákon, de a jövőben ezek gyakorisága és intenzitása tovább fokozódik majd, így más fafajok is áldozatul eshetnek.
 

Lady Mary Victoria Hamilton skót hercegnőnek Festetics Tasziló 900 feketefenyő csemetét ültetett a fenékpusztai majorba vezető út mentén. A toszkánai hangulatot most az eltűnés veszélye fenyegeti a nagy szárazság miatt.  Balatonfüred környékén több helyen pusztulásnak indultak a fenyők, a tünetek: az ágak vörösödése, és az érintett részek elhalása – hangzott el a riportban. A térségben a korábbi évekhez képest jóval kevesebb eső esett, mintegy 300 milliméternyi, pedig Balatonfüred környékén az éves csapadékmennyiség 600-650 milliméter körül van. Ráadásul az erőteljes hőhullámmal érintett napok száma is drámai módon megemelkedett.
A pusztulással érintett fákat hamarosan kivágja az erdészet baleset- és tűzmegelőzés céljából, így a fekete fenyők eltűnhetnek a táj faunájából.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!