A „Passzold vissza, Tesó!” programban 50 kg használt telefont gyűlt össze Pécsett

 A„Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű, használt mobiltelefon visszagyűjtő kampányon belül a PTE 3 pécsi gyakorló iskolája, a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium, és a Pécsi Egyházmegye Szent Mór Iskolaközpont idén tavasszal 461 db, csaknem 50 kg használaton kívüli készüléket gyűjtött össze. A legtöbb telefont a Szent Mór Iskolaközpont 1/a osztálya küldte be.
 

Decsi István, a PTE kancellárja az univepecs.hu kérdésére elmondta, ez is egy eleme volt a zöldítési folyamatok elősegítésének. Mint ismeretes az egyetem egyike volt azoknak, akik korán felismerték a szelektív gyűjtés fontosságát, e mellett a PET-mentes Egyetem-program éppúgy zajlik, mint ahogy a kerékpáros közlekedést is támogatják. Elektromos autókat vásároltak, és vásárolnak a jövőben újabbakat is. Az új infrastrukturális beruházásoknál megújuló energiaforrásokat használó technikákat alkalmaznak, a környezetvédelem és a gazdaságosság jegyében.
Decsi István arról is beszélt, hogy nemcsak az infrastruktúrát, hanem a gondolkodást is igyekszenek átalakítani, s bízik abban, hogy az egyetem a hallgatókkal, dolgozókkal együtt, tömegénél fogva, olyan kisugárzással bír, amely a régióra is hatni fog, és a legfiatalabbakra is képesek lesznek hatni. Ennek köszönhetően elérhető egy zöldebb város, egy zöldebb egyetem.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!