Okos állványt fejleszt egy baranyai cég

A mindszentgodisai Caadex Kft. építőipari “okos állványt” fejleszt 640 millió forintból, amely képes figyelmeztetni használóját, ha az összeállítás során hiba történt, vagy az állványrendszer karbantartást igényel – közölte a társaság az MTI-vel.

 

A bádogos és acélipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó Baranya megyei magyar, családi kft. közleménye szerint az állvány stabilabb, biztonságosabb és megbízhatóbb lesz a piacon jelenleg elérhető termékeknél. Egy stabil, jól illesztett vasszerkezet létrehozását célozták meg, amely illesztési pontjainak magas száma miatt nagymértékben ellenáll a csavarodásnak és oldalirányú mozgásoknak. Az állványrendszert szenzorokkal látják el, amelyek folyamatosan adatokat szolgáltatnak a felhasználónak az eszköz állapotáról. A fejlesztéshez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alaptól 321 millió forintos, vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el a cég.

A több mint száz embert foglalkoztató társaság az MTI érdeklődésére közölte, hogy termékeinek túlnyomó részét külföldön – például Svájcban, Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban – értékesíti. Mint mondták, a társaság idei kilátásai a magas energiaárak és az általános anyaghiány miatt nem kedvezőek, de bíznak abban, hogy a tavalyinál nem zárnak rosszabb évet 2022-ben.
Fotó: pecsma.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!