Nem számítanak túl sok jóra a megye vendéglátósai

Lehúzott redőnyök, bezárt vendéglátóipari egységek jellemzik a Balaton partot, pedig korábban áprilisban már a készülődés mellett a hétvégeken nyitva szoktak lenni az üzletek. A koronavírus-járvány miatti korlátozások és tiltások az ágazat időleges megszűnését hozták. A vendéglátósok sem igazán tudják mikor és hogyan nyithatnak majd ki.
 

- A legnagyobb baj, hogy mire vége lesz a járványnak, addigra szinte teljesen vége a balatoni szezonnak. A jó utószezonhoz pedig jó időjárásra is szükségünk lenne - nyilatkozta Makkos Péter, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségének fonyódi csoportelnöke.
A kapospont úgy fogalmaz, hogy még ha nyár végére normalizálódik is a helyzet, akkor sem biztos, hogy jelentős bevételhez jutnak a vendéglátósok. Szerintük az emberek most a gazdaság leállása és az azt övező bizonytalanság miatt inkább spórolnak, mint költenek.
Sokan a kiszállítást választották, de a Balaton-partiak azt mondják, az idei évben az is kérdéses, hogy egyáltalán lesz-e szezon. Ez pedig akár több vállalkozás csődjét is okozhatja. A határzárak és a kijárási korlátozások miatt a hazai és a külföldi turisták nélkül telik majd az idei nyári szezon. Elmaradnak a bevételek és ez csődközeli helyzetet eredményezhet sok vállalkozás esetében, ami elbocsátásokhoz és újabb emberek munkanélküliségéhez vezethet.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!