Néhány tengerparton olcsóbb az ingatlan a balatoninál

Magyar viszonylatban a balatoni ingatlanárak sosem voltak alacsonyak, mostanra pedig már ott is tapasztalhatjuk az ország többi részén is jelentkező árrobanást. Az árak növekedése a szakértők szerint nem is fog mostanában megállni. A népszerű balatoni városokban az ingatlanárak már meghaladták az egymillió forintot négyzetméterenként. Ez pedig azt jelenti, hogy akár már olcsóbban is kaphatnánk helyette tengerparti apartmant – írja a Pénzcentrum.

Tihanyban már 1,8 millió forint az átlagos négyzetméterár, Balatonföldváron közel 1,4 milliós, de Zamárdiban, Alsóörsön, Balatonakarattyán és Balatonfüreden is egymillió fölötti négyzetméterárakkal kell kalkulálni.
A görögországi Halkidiki-félszigeten 170 ezer euróért (kb. 64 millió forintért) már egy jó kis 70 négyzetméteres tengerparti házat kaphatunk, tehát a 914 ezer forintos négyzetméterárával kedvezőbb, mint egy átlagos apartman a magyar tenger mellett. Ugyanitt, de kicsit távolabb a tengertől – viszont tengerparti kilátással –  már 557 ezer Ft/m2 áron csaphatunk le egy ingatlanra, Trogirban egy tengerre néző lakásért 869 ezer Ft/m2 árat kell fizetnünk Mindezek viszont nem jelentik azt, hogy a magyar vevők rohannak a tengerekhez ingatlant venni, a fenntartási és utazási költségeket beleszámolva még mindig olcsóbbnak, kedvezőbbnek számít a magyarországi üdülő.
Fotó:greenfo.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!