Nagybajomi fiatalok képviselik Somogy megyét az országos "Aludj máskor!" vetélkedőben

Rendhagyó keretek között indult el szombat reggel az országos "Aludj máskor!" vetélkedő. Az idei évben online rendezik meg a fiataloknak szóló 24 órás versenyt.

A vetélkedő fő témája a 2025-ben beköszöntött jégkorszak,14-20 fős csapatoknak különböző nemzetek tudósaiként kell azon dolgozniuk 24 órán át, hogy megmentsék a Földet. Persze, a 10 nevezett egyesület közül végül csak egy tudós kolóniáé lehet a dicsőség.  

2025-ben beköszöntött a modern jégkorszak. Egy napkitörés miatt az emberiség elektronikai berendezéseinek a nagyrésze tönkrement, a Nap aktivitása lecsökkent és a Föld radikális kihűlésnek indult. Az emberek a föld alá húzódtak, a geotermikus energiának köszönhetően maradtak csak életben. A fosszilis energiahordozók, az élelmiszer és az ívóvíz is egyre fogy. 

A tudóscsoportoknak a föld alatt még van internet elérhetőségük, aggregátoraikkal áramot is fejlesztettek. A kolóniákban különböző tudományok képviselői dolgoznak, többek között az orvostudomány szakértői, geológusok, társadalomtudósok, közgazdászok. Az ő feladatuk újratervezni a földi életet, más projekteket futtatva közben, mint például a Nap életrekeltése, vagy a Marsa való kiköltözés kivitelezése. 

A nagybajomi fiatalok szombat reggel kilenc órától kezdve fáradoznak azon, hogy élhető jövőt teremtsenek a bolygónkon – olvasható a kaposvarmost.hu-n. 

Fotó: kaposvarmost.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!