Művészi cipőkből nyílik egész nyáron át látogatható kiállítás Pécsen

Mások mellett Lady Gaga, Taylor Swift és Fergie számára tervezett lábbelik is láthatók azon a pénteken nyíló kiállításon, amelyet a pécsi LOKART képzőművészeti fesztivál előfutáraként rendeznek meg a baranyai vármegyeszékhelyen.

A főként kortárs alkotók műveit bemutató, a tárlatnak otthont biztosító Pécsi Galéria üzemeltetője, a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nkft. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a június 9. és szeptember 3. között megrendezendő tárlaton több mint 80 cipő tekinthető meg a hágai Virtual Shoe Museum gyűjteményéből.
A Shoe Fantasies/Cipőfantáziák című kiállításon látható - többek között - Zaha Hadid krómozott vinylgumiból és olasz kecske-nappa bőrből készült NOVA című cipője, míg a divat és show business világát Lady Gaga, Taylor Swift és Fergie cipői reprezentálják.
A kiállító angol, belga, bolgár, holland, izraeli, japán, orosz, olasz és román tervezők mellett, Atalai Zita, Kovács Sára, Melegh Anna és Tóth-Kern Enikő cipőalkotásait is megcsodálhatják a látogatók - emelték ki a kommünikében.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2023. szeptember 25.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!