Modern ultrahang készülékkel gazdagodott a pécsi gyermekklinika

Jelentősen javulhat a betegellátás színvonala a pécsi gyermekklinikán egy most beszerzett rendkívül modern ultrahang készüléknek köszönhetően - közölte a fenntartó Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtökön az MTI-vel.

 

    A PTE Klinikai Központjának Gyermekgyógyászati Klinikáján már üzemelő készülékkel éves szinten több mint ezer vizsgálatot végeznek majd, az urológiai vizsgálatokon túl az általános radiológiai diagnosztika fejlesztésére is lehetőség nyílik azzal.
    A hatmillió forintba kerülő - többek között a K&H, az MVM és a Budapest Bank támogatásával beszerzett - gép emellett a hasi sebészeti kórképekben szenvedő betegek, így például hasi tumorok, vakbélgyulladás, epekövesség vizsgálatában is segítséget nyújthat.
    A közleményben Józsa Gergőt, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi adjunktusát idézve kitértek arra: az új készülékkel lehetőség nyílik a húgyúti rendszer folyamatos, nagy felbontású képi megjelenítésére, ezek archiválására, és központi rendszerbe való feltöltésére. Mindez nemcsak a visszakereshetőség és a kontrollálás, hanem a kezelt betegeknél elért eredmények tudományos feldolgozása céljából is kiemelkedő jelentőségű - közölte a szakember.

Fotó: uivpecs.com

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!