Mintegy félezren felvételiztek sikerrel a Kaposvári Egyetemre

Közel ötszáz diák nyert felvételt a Kaposvári Egyetemre. A legmagasabb ponthatárok ezúttal is a gazdasági képzésekben jelentkeztek, de nehéz volt bekerülni a színművész, valamint a látványtervező szakokra is, ahol 400 pontot kellett elérniük a felvételizőknek.
 

Az Agrár- és Környezettudományi Karon 115-en, a Gazdaságtudományi Karon 94-en, a Pedagógiai Karon 191-en, míg a Rippl-Rónai Művészeti Karon 91-en kezdhetik meg tanulmányaikat, olvasható az egyetem honlapján.
A legmagasabb ponthatárok ezúttal is elsősorban a gazdasági képzésekben jelentkeztek. A Gazdaságtudományi Kar levelező tagozatos, államilag finanszírozott kereskedelem és marketing szakára 402 ponttal lehetett bekerülni. 400 pont volt a ponthatár a pénzügy és számvitel, valamint a Rippl-Rónai Művészeti Kar látványtervező szakára is. Az Agrár- és Környezettudományi Karon a népszerű lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki szakra volt a legnehezebb bejutni, itt a nappali képzésben 320 pontot kellett elérni a felvételizőknek. A Pedagógiai Kar esetében a gyógypedagógia szakon volt a legmagasabb, 312 pont a ponthatár.
A ponthatárok kihirdetése után hamarosan elindul a pótfelvételi eljárás. Idén újdonság, hogy az agrár, a Gazdaságtudományi, valamint a pedagógiai képzési területeken lehetőség nyílik államilag finanszírozott alapszakok meghirdetésére. További információt a www.ke.hu oldalon illetve a KE FELVI INFOPONT Facebook csoporthoz csatlakozva találhatnak az érdeklődők.
Fotó:eduline.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!