Menetrend változás

Pünkösdkor változik a vonatok közlekedési rendje: június 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én kedden pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Televonat június 10-én, hétfőn közlekedik.  
 

A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek az InterCity vonatok, ezekre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket. Az InterCity-vonatokhoz a helyfoglalások figyelembevételével – a lehetőségekhez mérten – pluszkocsikat kapcsol a vasúttársaság. Egyébként is azt javasolja a MÁV-START utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket – lehetőség szerint már az ünnep előtt néhány nappal – elővételben váltsák meg.
A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket – lehetőség szerint már az ünnep előtt néhány nappal –elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás lehetőségét, továbbá a Vonatinfó alkalmazásból vagy online megvásárolható és a vonatokon elektronikusan bemutatható e-vonatjegyet.
Folyamatosan, így az ünnepi időszakban is érvényesek az önkiszolgáló csatornák igénybevétele esetén nyújtott kedvezmények: automatából vásárolt vagy online váltott, de automatából kinyomtatott jegyekre 5, e-vonatjegyekre 10 százalékos kedvezményt nyújt a MÁV-START. Az utasok az ünnepi időszakban is csaknem napi 150 csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatra válthatnak jegyet 20 százalékos kedvezménnyel, amennyiben online vásárolják meg. A 26 éven aluli – diákigazolvánnyal nem rendelkező – fiatalok június 7-én 10 órától június 10–én éjfélig tartó időszakban igénybe vehetik a hétvégi, 33 százalékos kedvezményű menetjegyet. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok stb. is élhetnek a szokásos kedvezményekkel.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!