Már öt somogyi halálos áldozata van az idei fürdőszezonnak

Alig indult be a nyári szezon, de már megvannak a vízi fürdőzés első somogyi áldozatai. Egy ember a Petörke-tóba fulladt, négyen pedig a Balatonban vesztették életüket. Pedig a szakemberek szerint az egyszerű szabályok betartásával sokszor elkerülhetőek lennének a tragédiák. Igaz legutóbb senki nem követett el szabálysértést.

 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság helyettes vezetője hétfőn tájékoztatta az MTI-t, hogy a balatoni áldozatok egyike sem sértette meg a fürdőzés szabályait, és a balesetek idején nem volt viharjelzés sem. Verb István elmondta, ketten feltehetően rosszullét következtében haltak meg, partközelben, olyan kis vízben, ahol még a lábuk is leért. A harmadik esetben egy horgász vesztette életét, akinek felbillent, majd elmerült a kajakja. Legutóbb pedig egy SUP-ot bérlő fiatal tűnt el Siófoknál a mélyvízben.
A helyettes kapitányságvezető arról is beszámolt, hogy idén eddig 47 esetben száz embert mentettek ki a Balatonból a vízirendőrök; a múlt héten tíz esetben 21 embernek kellett segítséget nyújtani.
A nagy melegben mindenkit kérnek a szakemberek, hogy számoljanak az egészségügyi kockázatokkal, legyenek óvatosak fürdőzés közben, hogy még sok-sok évig élvezhessék a nyári hűsölés ezen formáját.
Fotó:police.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2023. január 23.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!