Már javában tart a somogyi tavak lehalászása

Megkezdődött a somogyi tavakon is a lehalászás. A tógazdák az ünnepekre készülnek, hiszen a karácsonyi asztalról nem hiányozhat a ponty, az amúr vagy épp a harcsa. A tenyésztők azt mondják: a vírushelyzet most ugyan bizonytalanabbá tette az értékesítést, de így is jut bőven a hazai piacra, olvasható a KaposPont oldalán.
 

Magyarországon év végén fogy el az éves halfogyasztás körülbelül 35 százaléka. Karácsonykor hagyományosan az alaphal a ponty, a teljes fogyasztás mintegy 65-75 százalékát adja, de egyre jobban keresett az év végi ünnepekre az afrikai harcsa is. Ilyenkor felbukkannak további olyan szálkamentes halfajok, amelyek fogyasztása év közben még elenyésző, ilyen például a szürkeharcsa, a süllő és a pisztráng is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!