A Magyar Kórházszövetség innovációs díját nyerte el a PTE új alkalmazása

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK), a PTE Kancellária Egészségügyi Gazdálkodási Igazgatóság és a PTE Informatikai Igazgatóság munkatársai által fejlesztett és bevezetett elektronikus műtéti napló-alkalmazás nyerte a Magyar Kórházszövetség által kiírt Jósa István Kórházszervezési Innovációs Díjat 2020-ban. Az erről szóló oklevelet Dr. Sebestyén Andor, a PTE KK elnöke vehette át a kórházszövetség éves közgyűlésén a napokban.

Az egészségügyi intézmények számára előírt jogszabályi dokumentációs kötelezettség magába foglalja a műtétek során keletkezett, a beteggel, a beavatkozással, műtétet végző teammel és a beavatkozás időtartamával kapcsolatos adatok rögzítését is. A PTE Klinikai Központban a jelenleg általánosan használt papíralapú, kézírással vezetett műtéti napló kiváltására egy egységes adattartalmú, elektronikus műtéti naplót fejlesztettek ki a szakemberek.

A valós idejű elektronikus rögzítési mód az adattartalom egységesítésén túl az adatok elemezhetőségére és a rendelkezésre álló humánerőforrás hatékonyabb kihasználására is lehetőséget ad.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!