Magas szinten a pécsi légszennyezettség

A pecsma.hu írta meg, hogy április 6-án délelőtt szokatlanul magas értéket mértek Pécsett a légszennyezettséget, azaz a szállópor-koncentrációt illetően. A nap folyamán többször ránéztek az adatokra különböző honlapokon, és a szint hol csökkent, hol pedig egészen felszökött.   
 

Az Időkép.hu adatai szerint Pécsett, kicsivel 8 óra után 50, fél 10 előtt 85, 11 órakor 56, majd kevéssel dél előtt már csak 36 mikrog/m³ volt a levegő szállópor tartalma. Ez az érték egyébként a levegőben eloszlatott finomszemcsés (10 μm alatti részecskeátmérőjű) szilárd vagy folyékony halmazállapotú anyagok gyűjtőneve.
Szénásy Luca pécsi ökomenedzser lapot arról tájékoztatta a jelenség kapcsán, hogy a pillanatnyi értéket sok faktor befolyásolhatja, éppen ezért szükséges mindig teljes napi átlagot vonni: a hajnali tűz, de akár egy-egy autó elhaladása is meg tudja változtatni a mérési eredményt. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy legkésőbb hétvégén – mikor esős és szeles idő várható – a levegőben is kevesebb lesz a szálló por. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!