Lebontanák a görög szellemfalut Balatonfüreden

Idén tavasszal már hír volt, hogy a balatonfüredi önkormányzat eltökélt abban, hogy megszünteti a híres-hírhedt görög falut a város szélén.A Balatonfüred szégyenfoltjaként emlegetett terület sorsát évek óta igyekszik megoldani a városvezetés. Az önkormányzatnak most megvan a jogalapja arra, hogy a szezonális szórakozó negyedként működő, egykori görög falut elbontassa – olvasható a balatonfured.hu portálon.

Bóka István polgármester szerint a volt görög falu építészetileg vállalhatatlan, egyáltalán nem illik a városba. A funkciója tulajdonképpen megszűnt, egy szezonális bulihely, az év jelentős részében teljesen kihalt, szinte kísértetvárosként működik, ami viszont nem érdeke Fürednek. A programok és a bulihoteles szobáztatás évek óta konfliktusforrást jelentenek a városban, gyakorlatilag senki nem hisz abban, hogy itt hosszútávon kulturált szórakozónegyed működhetne.
Az épületek felszámolása viszont csak akkor lehetséges, ha megszüntetik a nyolcvannál több tulajdonost felölelő társasházat, amihez azonban minden érintett beleegyezése szükséges. Jövőre úgy tűnik ez is megtörténthet.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!