Kútból mentettek a tűzoltók Baranyában

Hála az állampolgárok segítségének, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat beavatkozásának, nem történt tragédia.

Hétfőn délelőtt Kishajmás településen egy - vendégségben tartózkodó - idős személy a családi ház kapualjában található hozzávetőleg 15 méter mély kútba zuhant. A kiabálására felfigyeltek a szomszédok, akik leengedtek egy kötelet a kútba, amelyet a leesett személy magára kötött. Két szomszéd a kötél segítségével felszínen tartotta a kútba esett személyt, és bejelentették az esetet.

A Komlói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Sásdi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói mellett a mentőszolgálat szakemberi, a légimentő és a rendőrség egysége is a helyszínre vonult. A tűzoltó egységek mentőkötéllel hármas mentőhurok alkalmazásával egy tűzoltót leengedtek a kútba, aki egy másik kötelet - szintén hármas hurokkal - rögzített a kútba zuhant személyen, akit ezt követően a tűzoltók a mentőszolgálat személyzetével közösen kiemeltek, majd a tűzoltót is felhúzták.

A tűzoltók ezt követően segítettek a mentőszolgálatnak a kútba esett személy mentőhelikopterhez szállításához. A légimentők az idős személyt a Pécsi Tudományegyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájára szállították. A mentőszolgálat a kútba esett személy tekintetében a helyszínen kihűlést és külső sérüléseket állapított meg.

Hála az állampolgárok gyors és hatékony segítségnyújtásának, valamint a tűzoltók és a mentők összehangol beavatkozásának nem történt tragédia.

A nyári időszakban is fokozottan figyeljünk a mély kutakra, a tulajdonosok gondoskodjanak azok megfelelő állapotáról, jól láthatóságáról és szükség esetén lezárásáról a súlyos következményekkel is járó balesetek elkerülése céljából.

Fotó: illusztráció

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!