Kevés a vízi mentő a Balatonnál

A nyári szezon kezdetétől pár naponta hallhatók hírek vízbe fulladt fürdőzőkről, a balesetek fő oka a felelőtlenség – mondta Illés Zoltán, a  Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület vízimentője az Infostartnak. A szakember tanácsai szerint csak kijelölt helyen fürödjünk, lehetőleg ott, ahol vízimentő is van. Ha a vízimentő figyelmeztet valamire, akkor azt mindig fogadjuk meg. Viseljünk mentőmellényt vízisportok gyakorlása közben, mert az életünk múlhat rajtuk.

Sajnos elképzelhető, hogy a későbbiekben több lesz a tanács, mint a vízimentő, mert folyamatosan csökken a számuk. Még el tudnak látni minden feladatot, de ez nem azt jelenti, hogy elegen is vannak. Előfordulnak olyan napok, amikor alig van meg a szükséges létszám. Folyamatosan várják az új kollégákat.

A legtöbben a Balaton déli partján levő strandokon dolgoznak, hiszen ott van a legtöbb strand is, de az északi parton is ellátják a szolgálatot. Emellett az ország több pontján is, egy-egy napon 100-120-an állnak szolgálatba, főként a strandokon, de a mélyvízi mentőegységek mentőhajóin is dolgozik egy kisebb létszámú csapat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!