Kedvezmények a vasúti ünnepi közlekedésben

Ünnepi menetrend szerint közlekednek a vonatok, a vasúttársaság ugyanakkor néhány kedvezményre is felhívja a figyelmet a húsvéti hosszú hétvége okán.
Csütörtökön péntek volt, ma, pénteken, szombat van, 31-én és április elsején, szombat és vasárnap ünnepnap legalább is a menetrend szerint, de itt még nem ér véget a változások sora, 2-án hétfőn a vasárnapi, 3-án kedden pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Tavaly a húsvéti ünnepi forgalom ideje alatt 452 ezren váltottak jegyet, ami egy szokásos hétvégéhez képest hat százalékkal több utazást jelentett. Idén a tavaszi szünet március 29-től április 3-ig tart, főként annak kezdetekor sokan utaznak majd, ezért csúcsforgalom várható a pályaudvarokon. A tavaszi szünet utolsó napján, 3-án is nagy utasforgalomra számít a vasúttársaság: ezen a napon a helybiztosítással közlekedő vonatok átlagos kihasználtsága még a húsvéthétfőinél is magasabb lehet.

 

A társaság felhívja mindenki figyelmét, hogy a családok, baráti társaságok kedvezményt kaphatnak, amennyiben élnek a decemberi menetrendváltáskor bevezetett csatornakedvezményekkel, hiszen 5, 10 vagy akár 20 százalékkal olcsóbban vásárolhatják meg jegyüket az utasok.

A húsvétkor várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy váltsanak - a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható - 10 százalékos kedvezményű e-vonatjegyet. Az automatánál vásárolt jegyeknél 5, a csúcsidőn kívüli vonatokra pedig legalább 100 kilométer távolságra váltott e-vonatjegyek esetén pedig 20 százalékos kedvezményt kapnak az utasok.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) döntése nyomán az utasok március 30-tól újabb csúcsidőn kívül közlekedő vonatokra válthatnak olcsóbb e-vonatjegyet. A húsvéti hosszú hétvégétől így megkétszereződik, naponta 150 közelébe nő a kedvezménnyel igénybe vehető, peremidős járatok száma.
Mindemellett a gyermekek, kis- és nagycsaládok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A 26 éven aluliak 33%-os kedvezménye  március 29-én, csütörtök 10 órától április 2-án, hétfő éjfélig vehető igénybe.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. június 22.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!