Kaposvári raktár nyitását tervezi a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktár nyitását tervezi városunkban, melyhez minden segítséget meg fogunk adni – fogalmazott Szita Károly polgármester, miután online értekezletet tartott Cseh Balázzsal, az egyesület elnökével és Szabó Szilviával, az egyesület igazgatójával ­ tudtuk meg Kaposvár Polgármesteri hivatalának tájékoztatójából. 

Szívügyem a téma, éppen ezért a sikeres egyeztetést követően azonnal neki is állunk a munkának, hiszen az élelmiszerbank segítségével nem csupán a kidobott élelmiszerek mennyiségét tudjuk csökkenteni, de a rászorulóknak is segíteni tudunk – tette hozzá Kaposvár polgármestere. A város többek között a raktárhelyiség kiválasztásában, a felszerelésben és az új partnerek, önkéntesek felkutatásában is tudja támogatni az egyesület munkáját a jövőben.
Évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik Magyarországon, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület fő célja, hogy a kidobásra ítélt élelmiszereket még időben megmentsék, és azokat eljuttassák a rászorulók részére. 

Fotó: Kaposvár Polgármesteri Hivatal

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!