Kaposvári munkahelyeket támogat a kormány

A Modern városok program kaposvári beruházásairól tárgyalt hétfőn Szita Károly polgármester Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, miután a tárcavezető 230 millió forint kormányzati támogatást adott át a Videoton kaposvári tagvállalatának.

A kormány olyan gazdasági szabályozórendszert alakított ki, amely támogatja a vállalkozásokat, elősegíti a beruházások megvalósulását és a munkahelyek számának bővülését – hangsúlyozta Varga Mihály a kaposvári Videoton Elektro-Plast Kft. közel félmilliárd forintos kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor.

Orbán Viktor miniszterelnök októberben írta alá azt a megállapodást Szita Károllyal, amelynek eredményeként a következő években 122 milliárd forint összértékű fejlesztés valósul meg Kaposváron és környékén, köztük a településeket elkerülő 2-szer 2 sávos 67-es út Kaposvár és az M7-es autópálya között, a Kaposvári Közlekedési Központ, a 4000 férőhelyes új sportcsarnok, egy új, fedett, 10 pályás versenymedence, 800 néző befogadására alkalmas nézőtérrel, a kórház déli tömbjének megújítása, és a Csiky Gergely Színház felújítása is.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!